tammikuuta 20, 2018

Matkamessuilla kohtaa koko maailman!


Terveisiä Matkamessuilta Messukeskuksesta! Kävin piipahtamassa ammattilaispäivänä torstaina uhmaten lumi-infernoa ja eilen tein toisen iltavisiitin Pasilaan lievittämään ikuista matkakuumettani. Minulla oli monta vuotta jääkaappini ovessa mietelause "The world is a book, and those who not - travel - read only a page." Kun russeliriiviöni Minnie muutti meille asumaan olen matkustanut vähemmän Suomen rajojen ulkopuolella lukuunottamatta kahden kolmen päivän työreissuja. On sääli jättää koiraa hoitoon kun sitä tulee ikävä ja usein myös hoitopaikan hommaaminen ei ole helppo juttu. Kotimaassahan viiletämme kyllä ja lähiseuduilla.

Mutta aina voi haaveilla matkoista ja suunnitella niitä. Tässä ensimmäisessä postauksessa keskityn Euroopan kohteisiin, joihin mielelläni matkustaisin. Aloitetaan tämä juttu kuitenkin Finnair Holidays osastolta, jossa oli Instagram kilpailu. Tarkoituksena oli ottaa kuva omasta suosikkielämyksestä osastolla. Siellä oli ihana italialainen katumiljöö, jossa kilpailupalkintona oleva valkoinen vespakin oli mukana. Kuin suoraan Sinkkuelämästä oleva lukuisilla ostoskasseilla varustettu New York katunäkymä - so chic! Ja kolmantena seesteinen sininen ovi Balilta ja buddhan pää. Koska en koskaan ole ollut Balilla valitsin sen :) Finnairin osasto oli muuten yksi messujen tyylikkäimmistä.



Aurinkomatkojen standilla olisi saanut ikuistaa itsensä narukeinussa meren äärellä palmujen katveessa. Ai, että tuo maisema alkoi polttelemaan ja auringon sekä lämmön odotus vain lisääntyi. Aurinkomatkat on tutkinut vapaa-ajan matkailun trendejä niin maailmalla kuin Suomessakin. Suomalaisten lomamatkailijoiden lomanvietossa korostuvat tällä hetkellä erityisesti lomailun helppous, uudenlaiset kokemukset, lomailun paikallinen tuntemus sekä hyvinvoinnin maksimointi.


Espanja, Kanariansaaret ja Baleaarit toivat paljon muistoja mieleen. Ikisuosikkini Barcelona, Katalonia ja Costa Brava  houkuttaisivat taas. Mallorcan Joan Miro museossa en ole ehtinyt käydä ja totta kai kengät kiinnostaisivat - Mallorca on kenkäteollisuuden keskus! Serra de Tramuntanan vuoristo on Unescon maailmanperintökohde, joten sekin olisi kiva koe.

Atlantin puolella Teneriffa ja Lanzarote on jo koettu mutta mieli nähdä miltä kuvankaunis Fuenteventuran saari näyttää. Millenium-matkalla vuosituhannen vaihtuessa olin Lanzarotella ja ihailimme aurinkoa, joka paistoi Fuenteventuran päällä koko ajan ja meidän saarella satoi vettä. Toki Lanzarotella Cesar Manriquen arkkitehtuuri ja taide tuliperäisen maiseman lisäksi vetäisi sinne.



Ikuinen haaveeni olisi kyllä päästä Bilbaoon ja nähdä ihan livenä Biskajanlahti. Olen kokenut hirveän myrskyn ja ilmakuopat lentokoneessa kun lensimme myrskyisän Biskajanlahden yli - ikimuistoinen kokemus, jossa seikkailtiin pitkin Eurooppaan tehden välilaskujakin kun Ranskan ilmatila oli suljettu.

Bilbaon arkkitehtuuri ja ne lukuiset kuuluisat rakennukset, joista on nähnyt vain kuvia kiinnostaisivat. Guggenheimin lisäksi kaupunki on pullollaan sekä uutta että vanhaa katsomisen arvoista. Olisin myös mielenkiintoista kokea Baskimaan ruokakulttuuri ja seisoa Biskajanlahden rannalla katsomassa tätä merialuetta.


Mi piace Italy Olen kolunnut Italiaa junalla, seuramatkoilla, tehnyt sinne jopa häämatkani ja lukemattomia muita reissuja. Kiertänyt Sisiliaa miettien ollaanko enää edes Italiassa. Nähnyt Napolin roskaisuuden, Pompeijin rauniokaupungin ja käynyt Caprilla ihailen Alex Munthen huvilan huikeaa terassinäkymään merelle. Kaikki tiethän vievät Roomaan, jossa muuten on nähtävää aina vaikka siellä olisi käynyt kuinka monta kertaa. Milano ja muoti ne lukemattomat liikkeet, joiden takana olen seissyt huokaillen. Milanon tuomiokirkon kupolin kiipeäminen oli kaikkien hikipisaroiden arvoista. Tännekin veri taas vetäisi...


Uusia kiinnostavia kohteita voisi olla Kroatia, jota niin monet siellä käyneet ystäväni ovat kehuneet. Adrianmeren toisella puolella oleva Italia on vaikuttanut Kroatin keittiöön ja kulttuuriin. Splitin roomalaisajan vanha kaupunki polttelee ja totta kai myös Istrian niemimaa, josta löytyy Pulan kaupunki. Pulan vanhankaupungin kadutkin on edelleen päällystetty roomalaisaikaisilla kivillä ja totta kai amfiteatteri, riemukaari ja Augustuksen temppeli houkuttavaa. Hyvänä bonuksena aurinko ja mahdollisuus uida - ei paha sanoisin joten mietintämyssyyn hautumaan!


Puola on valloittanut sydämeni työmatkan kautta Varsovaan toissa kesänä. Krakovan vanhakaupunki on Unesco-kohde ja toisin kuin Varsova siellä arkkitehtuuri on oikeasti vanhaa. Täällä voisi istua katukahviloissa ja nauttia upeista taloista ympärillä upottautuen historiaan. Myös puolalainen ruokakulttuuri oli mielenkiintoista. Wavelinin linnasta löytyy jopa Leonardo da Vincin maalauksia ja Kazimierz kiinnostaisi myös. Pohdin pitkään Puolan osastolla myös menoa Auschwitziin - olisiko se liian hyytävää ja mieleen kummittelemaan jäävää? Toisaalta historiaa ei voi kieltää/unohtaa ja kävinhän Varsovan Polin-museossakin. Isoäitini kävi aikoinaan ja muistan lukuisia hänen tarinoitaan paikasta...


Toki Puolan Sopot ja Gdansk olisivat kiinnostavia. Gdanskista olen haaveillut jo pitkään luettuani useiden tuttujen matkakertomuksia tästä värikkäästä vanhasta hansakaupungista. Paljon vanhaa arkkitehtuuria, lyhyt parintunnin lentomatka ja Puolan edullisuus houkuttelevat myös. Mahdollisuus vierailla myös muissa kolmoiskaupungin osissa Sopotissa ja Gdyniassa tekee kohteesta kiinnostavan Erittäin poltteleva kohde minun "must to see"-listalla.


Tänä vuonna Viro, Latvia ja Liettua täyttävät 100 vuotta - onnittelut! Latvian Riikassa olen käynyt useita kertoja ja pakko myöntää, että taas polttelisi piipahtaa siellä ihailemassa art nouveau -arkkitehtuuria tai meille kotoisammin jugendia. Hyvät shoppailumahdollisuus yhdistettynä historiaan ja arkkitehtuuriin viehättävät aina minua.

Messuilla Latvian osastolla löysin myös uuden mielenkiintoisen kohteen - Itä-Latvian. Gaugavpils eli Väinälinna on Latvian toiseksi suurin kaupunki. Taidemaalari Mark Rothko on kotoisin täältä ja kaupunki on ainoa paikka Itä-Euroopassa, jossa on näytteillä taiteilijan alkuperäisisä töitä. Taideskeskus sijaitsee vielä mielenkiintoisessa historiallisessa Daugavpilsin linnoituksessa. Linnoitus on valtava alue, jossa on paljon katsottavaa kaupungin muun arkkitehtuurin lisäksi. Matka Riikasta junalla tai autolla kestää kolmisen tuntia - ei paha tuumin ja mietintämyssyyn meni tämäkin.

Messukeskus tarjosi Bloggaajanpassin Matkamessuille.

Matkamessut ovat auki vielä tänään ja huomenna sunnuntaina. 
Toinen messupostaukseni ilmestyy tässä lähipäivinä joten pysy kuulolla 

22 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista messutarjontaa :) Mukavaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) tässä todella vasta Eurooppa. Kaukomaatkin houkuttaa ja aina yhtä rakas kotimaan matkailua mutta niistä sitten myöhemmin.
      Mukavaa ja talvista viikonloppua sinullekin :)

      Poista
  2. Kävin ystäväni kanssa eilen Matkamessuilla töiden jälkeen. Yritin katsoa olisiko sinua näkynyt missään? Ei kyllä huomattu vaikka kierrettiin kaikkialla. Itse ihastuin myös Krakovaan.
    Hyvää viikonloppua, Pirjo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No harmi kun ei kohdattu eilen Pirjo. Tulin todella messuille vasta ennen kuutta ja lähdin sieltä sulkemisaikana. Kiva, että sinäkin pidit Krakovasta. Kivaa viikonloppua Pirjo :)

      Poista
  3. Minä kävin viimeksi kaksi vuotta sitten matkamessuilla ja silloin olin vähän tyytymätön antiin. Sen jälkeen on kuulemma digitaalisuus lisääntynyt ja messut kehittyneet. Olisi ollut tosi kiva ehtiä käymään, mutta kalenteri ei anna armoa. Onneksi blogien mukana pääseen kurkistamaan messutarjontaan.

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en ole moneen vuoteen käynyt matkamessuilla kun ovat aina sattuneet hankalasti muihin menoihin nähden. Olin erittäin tyytyväinen. Messut olivat selkeät ja kaikki "turha" oli karsittu pois tai en nähnyt sitä. Sain uusi vinkkejä tulevaa kesää ajatellen ja haaveilukohteita myös ;)

      Mukavaa viikonloppua sinnekin ja yritä sopeutua tähän ilmastoon Malediivien jälkeen!

      Poista
  4. Oispa kiva käydä itsekin joskus noilla messuilla, kivannäköistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matkamessut ovat iloisen värikkäät ja totta kai tarjoavat matkailuhaaveiluun kohteita yllin kyllin. Kivaa viikonloppua!

      Poista
  5. Ihan kauhea matkakuume on, eikä tämä yhtään helpottanut :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on myös ainainen matkakuume :) Sorry ei ollut tarkoitus lisätä sinun kuumettasi....mutta siitähän pääsee muuten eroon jo alkamalla suunnittelemaa seuraavaa reissua.

      Poista
  6. En ole koskaan vielä käynyt matkamessuilla, mutta olisipa kyllä ihanaa! Täytyy pitää ensi vuonna mielessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä ensi vuonna piipahdat :) nostaa kivasti matkakuumetta tai lievittää sitä!

      Poista
  7. Bilbao ja läheinen Cantabrian maakunta ovat näkemisen arvoisia upeita matkakohteita. Pari kertaa olen ollut ja menisin vielä uudestaankin.
    Seuraavan lomamatkan kohteet on kuitenkin jo päätetty, eivätkä ne tällä kertaa ole Euroopassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bilbao on kiinnostanut minua jo pitkään eikä ainoastaa arkkitehtuurin takia. Kiva kuulla, että olet käynyt niin voin saada sitten lisävinkkejä.
      Mihinköhän te mahdatte ensi kesänä mennä....johonkin rapakon taakse ehkä ;)

      Poista
  8. Eurooppa on täynnä todella kivoja kohteita. Meille muuten kävi justiinsa päinvastoin, kun olimme Fuerteventuralla eli meillä satoi ja Lanzarottella paistoi aurinko.

    Kivaa viikonloppua ja rapsuja Minnielle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen yllättynyt, että Fuerteventuralla voi sataa vettä :D luulin, että siellä paistaa aina. Olimme maksaneet itsemme kipeiksi millenium-matkasta, joka sitten vuoden viimeistä päivää ja uudenvuoden päivää lukuunottamatta oli sateinen.

      Kivaa viikonloppuja ja rapsuja Hansille ♥

      Poista
  9. Itselle Riika oli suuri pettymys. Siellä trauman voi aistia ihan joka puolella ja miten huonosti siellä kunnioitetaan mennyttä sotaa. Auschwitz jättää jälkensä jokaiseen, joka siellä on käynyt, monet puhuu ww2 Disney Worldista, mikä kyllä alkaa pitää paikkansa myös. Mutta historiallisena kohteena se on yksi sellainen paikka missä todella kannattaa käydä. Krakovassakin osataan rahastaa menneellä mutta itse en niihin lähde ollenkaan mukaan.
    Mieheni kaipaa Italiaan, on asunut siellä nuorena, hiukan ennen kuin tapasi minut muutti takaisin Suomeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kurjaa, että Riika oli sinulle pettymys. Itse pidän siitä valtavasti.
      Olen sinun postausten lisäksi lukenut sieltä lukuisia blogijuttuja ja mieleni on vähän kaksijakoinen sen suhteen. Toisaalta kiinnostaisi historian ja lähimenneisyyden takia ihan valtavasti. Toisaalta taas puistattaa.
      Krakova kaupunki kiinnostaa myös minua mutta en tietenkään halua mukaan mihinkään rahastukseen lähteä.
      Minä kaipaan aina Italiaan...joten ymmärrän hyvin miestäsi!

      Poista
  10. Arvaa iskikö hirveä matkakuume ja tuolla messuilla vasta olisi iskenytkin. Tiimalasin raadollisuuden olen huomannut, sillä koko ajan tulee mietittyä, mitkä maat vielä todella haluan nähdä, ennätän ennen vanhuutta. :) Mielessä olisi Islanti, Norja ja Kanada, vuoria, vuoria ja vuoria. <3

    Ihanaa sunnuntaita Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvaan, että iski! Sorry :) Kyllä me vielä ehditää matkustaa. Monihan aloittaa matkailun vasta jäätyään eläkkeelle!

      Islanti on minullakin listalla. Pohjois-Norjan olen lapsena/nuorena kahlannut perheen kanssa läpi. Vuonoristeily kiinnostaisi ja Oslo, jossa en ole käynyt. Ja totta kai Kanada. Äidin serkku muutti sinne 60-luvulla.

      Mukavaa sunnuntaita Tiia :)

      Poista
  11. Ihana tuo ovi:) Toivottavasti pääset Bilbaoon,olin siellä eksäni kanssa v.2007,ja kaunis kaupunki, ja se Guggenheim museo siellä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minustakin Jael :) Bilbaoon todella toivon pääseväni ja totta kai myös Guggenheimiin.
      Kivaa alkavaa viikkoa sinulle!

      Poista

Template designed by Rainy Day