joulukuuta 17, 2016

Vinkkejä jouluiseen Helsinkiin ja joulufiilistelyä



Kuukausi sitten pääkaupunkiseudulla oli todella jouluinen sää kuin suoraan satukirjan sivulta. Koko kaupunkia peitti valkoinen paksu lumivaippa ja lisää hiutaleita satoi taivaalta päivittäin. Espan puut olivat saaneet kauniin lumikuorrutteen ja Kauppatorillakin oli aurattuna valtavia lumikasoja Keisarinnankiven ympärillä. Marraskuun talvinen maisema ehti jo sulaa välillä pois mutta nyt on pienenpieni lumipeite peittämässä pihaa ainakin täällä Espoossa. Lupailisiko tämä ehkä "valkeaa joulua" se jää nähtäväksi. Joulufiilistä voi lumen puutteesta huolimatta käydä nostattamassa Helsingissä useilla eri tavoilla ja viikon kuluttua on JOULUAATTO. 

Marjon matkassa keräsi muutamia vinkkejä jouluisesta Helsingistä. Poimi mukaasi omaan aikatauluusi sopivat kohteet ja nauti joulunalusajasta. Kiireettömyys ja perheen, ystävien, läheisten kanssa oleminen joulunaikana on ihan yhtä tärkeää kuin joululahjojen, joulusiivouksen ja jouluruokien valmistaminen. Anna itsellesi hetki aikaa ja ole läsnä. 

Mantan joulumarkkinat

Mantan joulumarkkinat järjestetään Havis Amandan aukiolla tänä jouluna ensimmäistä kertaa. Tapahtumassa on mukana n. 30 myyjää, joiden kojuista voi ostaa lämmintä ruokaa ja juomaa, leivonnaisia, herkkuja ja käsitöitä. Joulupukki mukana markkinoilla lasten ja lapsenmielisten iloksi.
Avoinna 10-17 päivittäin (joulupäivänä suljettu) tammikuun 8.päivään.  


Torikortteleiden joulu

Ravintola Sunnin Glögiteltassa voit käydä nauttimassa Blossa punaviiniglögi, leipureiden tekemiä herkkuja. Tarjottavaa myös lapsille ja mikä parasta teltta on lämmitetty. Avoinna ke-la 16-21 aina 22.12. saakka. Jos mielit joulusaunaan sekin järjestyy ihan ilmaiseksi. Molemmilla kerroilla kun nyt lähipäivinä olen mennyt joulusaunan ohi oli siellä istuttu lauteilla :)



Tuomaan Markkinat 

Perinteiset Tuomaan Markkinat on Helsingin vanhin ja suurin ulkoilmassa järjestettävä joulutori. The Huffington Post nosti Tuomaan Markkinat kymmenen parhaan joulutorin listalle. Upea saavutus ja onnittelut tästä kunniasta!  Vuonna 2014 toteutettu uudistus on tehnyt tälle tapahtumalle hyvää. Tuomaan Markkinoilla on ruokatarjontaa todella paljon ja myös erikoisruokavalioiset löytävät täältä syötävää. Pidän markkinoiden yhtenäisestä ilmeestä, joka sopii Senaatintorin arvokkaaseen empire-ympäristöön ja siitä, että pienet joulukuuset somistavat toria kauniisti. 

Myyjiä on noin 100 ja markkinoilla panostetaan kotimaiseen paikallistuotantoon, hyvään ruokaan, laadukkaisiin ja persoonallisiin lahjoihin ja joulun tunnelmaa. Vanha karuselli kruunaa tapahtuman.
Avoinna ma-pe 11-20 ja la-su 10-19 aina 22.12. saakka. 



Karl Fazer Café

Kluuvinkadun Karl Fazer Cafè on moderni mutta samalla erittäinen klassinen kahvila, jolla on pitkät perinteet. Kahvila on sijainnut tällä samalla paikalla jo vuodesta 1891. Tämä on kahvila, jonka muistan lapsuudestani ja siihen liittyy aina herkullisia makumuistoja. Fasulle kun pääsi syömään herkullisen jäätelöannoksen valtavan kupolikaton alle oli pienen tytön pää ihan pyörällä. Kahvilan lisäksi samoissa tiloissa on ihan huikea herkkukauppa, jossa lasivitriinissä on tarjolla ihania suklaita, leivoksia, kakkuja ja muita herkkuja. Fasun jouluikkuna kannattaa aina myös tarkistaa. Tänä vuonna uunissa paistuu pullia siinä lahjapakettien teon lomassa. 



Esplanadin jouluvalot 

Suosikkipuistoni on pukeutunut juhlavalaistukseen ja kaikki näyttää taas niin jouluisen ihanalta. Tässä pimeässä kaamoksessa tarvitaan valoja ja sitä kyllä Espalla riittää. Yritän aina keskustassa liikkuessani järjestää siten, että pääsin kurkistamaan ja jopa peräti kipittämään Espan poikki. Hurmaava puisto, jota upea jouluvalaistus vain tukee. Tänä vuonna Helsinki on panostanut jouluvaloihin ja minusta ydinkeskusta näyttää nyt eurooppalaiselta. Katujen ylle on vedetty talosarjoja ja Marnnerheimintietä reunustava valokolmiot ovat hauskoja. Lisää tällaista talvi Helsinkiin niin vielä paremmalta näyttää. 




Jouluvalojen lisäksi monet kaupat ovat somistaneet omaa sisäänäkäyntiään kynttilälyhdyillä ja joulukukka-asetelmilla. Kluuvikadun Torbjörn Tillanderin kultasepänliikkeen ovenpielessä roikkuu ihana vanha lintuhäkki, jossa oli kaksi pikkupeuraa sisällä. Kiva idea!


Minna Parikka Universum 

Ikuisen kenkähullun unelma on päästä katsastamaan aina Aleksilla liikkuessaan Minna Parikka Universumin ikkunat ja kurkistaa totta kai myös sisälle tähän leikkisään mutta aina yhtä tyylikkääseen kenkäkauppaan. Olen joskus aiemmin kirjoittanut, että Minnan jouluikkuna on vastapainainona Stockan jouluikkunoille "isojen tyttöjen jouluikkunana". Nähtyään tarjonnan voi sitten vinkata Joulupukille mitkä ikkunan kengistä voisi laittaa toivelistalle. Minä vinkkasin Joulupukkia POM POM Silver tennareista, jotka ikkunassa ovat kultaisina.



Stockmannin jouluikkuna

Totta kai perinteinen Stockmannin jouluikkuna täytyy kaikkien lasten ja tällaisten lapsenmielisten käydä kurkkimassa joka joulu. Tänä vuonna teemana olivat lumiukot ja pingviinit. Tämä ikkunan ulkopuolella on hyötyä omasta pituudesta kun katsomaan kauempaa pienen katsojien päiden yli. Tosin en ollut kyllä ainoa aikuinen nenä kiinni lasissa jossain vaiheessa ... :)



Jääpuisto

Mukava tapa viettää aikaa joulukiireiden lomassa on vetää jalkaa luistimet ja suunnata Rautatientorin Jääpuistoon luistelemaan. Puisto on avoinna ma-pe 14-21 ja la-su 10-21. Siellä voi viilettää jään pinnalla kuten tuo kuvassi oleva LaserSkater, Helsinki's Superhero. Aika kylmäverinen kaveri luisteli siis pelkissä mikroshortseissa ja hihattomassa t-paidassa. Otettuaan luistimet jalasta hän viiletti katua eteenpäin normaalit rullaluistimet jalassa. Minulla oli pipo, kaulaliina ja kevytuntsikka eikä yhtään liikaa vaatteita viileään talvi-iltaan. Jääpuistossa voi myös kahvitella. 


Mukavaa lauantaita kaikille ♥
Meillä alkaa tänään iltapäivällä piparkakkutalkoot kummitytön kanssa....



8 kommenttia:

  1. Kyllä Helsingissäkin on panostettu hienosti jouluun. Tuomaan markkinat pitäisi vielä ehtiä lasten kanssa katsastamaan.

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta oli hyvä juttu, että Tuomaan markkinat siirrettiin Senaatintorille ja ilme yhteinäistettiin. Muitakin markkinoita on tullut ja mm. Kolmen Sepän markkinat on ihan kiva lisä siihen Stockan kulmalle. Lapset varmasti pitäisivät markkinoista joten toivottavasti ehditte.

      Mukavaa viikonloppua Rva Kepponen :)

      Poista
  2. Ihanat kuvat <3 Mantalla tuli pyörähdettyä, ja vielä lisi tehnyt mieli Tuomaan markkinoille ehtiä, mutta flunssa sekoitti suunnitelmat.
    Ihanaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Souliina :) Kurja juttu, että sinulle ja perheelle iski flunssa. Toivotaan, että pikaisesti ohi niin ei mene kaikki suunnitelmat sekaisin.
      Mukavaa sunnutaita ja toipumista!

      Poista
  3. Paljon kaikkea kaunista tarjoaa meidän pääkaupunki <3 Tuo karuselli kiehtoo minua suunnattomasti.
    Ihanaa viikonloppua Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helsinki on ihana kaupunki kaikkina vuodenaikoina ja jouluna erityisen :)
      Karuselliin eivät taida päästä kuin aikuiset lapsen seurassa - muuten olisin pyytänyt mukaani sinut ja oltaisiin pyöritty ihan vaan pari kierrosta... :D
      Kivaa sunnuntaita Outi :)

      Poista
  4. Hurmaava joulupostaus Helsingistä! Olisipa joskus kiva käydä Tuomaan messuilla. Turussa joulumarkkinat ovat vanhalla Suurtorilla siellä keskiaikaisissa tunnelmissa; ihanat ja upeat nekin, mutta vaihtelu virkistäisi :)
    Ihanat kuvat, oli mukava näinkin päästä käymään Helsingin joulutunnelmiin.
    Mukavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuula, jonain jouluna tulet sukuloimaan Espooseen ja samalla piipahdat Tuomaan Markkinoilla. Itse taas puolestani varmaan ensi vuonna matkaan kokemaan Turun joulumarkkinat :)
      Kiitos ja mukavaa sunnuntaita sinulle sinne Turkuun!

      Poista